allAutos
Αρχική > Άρθρα > Land Rover Discovery
Αρχική Άρθρα Επικοινωνία Find us on Facebook


Το νέο Discovery παρουσίασε η Land Rover με πλήθος αλλαγών τόσο σε επίπεδο αισθητικό αλλά και σε μηχανολογικό. Σε ότι αφορά το εξωτερικό, αυτό έχει ανασχεδιαστεί ριζικά και χάρις στις αυξημένες διαστάσεις του, μπορεί πλέον να φιλοξενήσει άνετα έως και 7 άτομα στο εσωτερικό του. Με μήκος 4.97 μ., πλάτος 2.22 μ. (με ανοιχτούς καθρέπτες) και ύψος 1.84 μ. το Discovery θα είναι διαθέσιμο σε 17 χρώματα και 12 διαφορετικά σχέδια στους 21 και 22 ιντσών τροχούς του.

 

 

Land Rover Discovery 2017

 

 

Η μοντέρνα σχεδίαση τραβά την προσοχή στο εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου και παράλληλα ο αεροδυναμικός του σχεδιασμός που είναι πάντα δύσκολη η εφαρμογή του σε ένα μεγάλο SUV όχημα.

 

Το νέο Land Rover Discovery μπορεί να εξοπλιστεί με προβολείς LED με 5 είδη φωτισμού αναλόγως συνθηκών που του προσδίδουν έναν high-tech χαρακτήρα ενώ η ίδια τεχνολογία φωτισμού χρησιμοποιείται και στο πίσω μέρος με τα LED φώτα με τον οριζόντιο προσανατολισμό και σε συνδυασμό με την μονοκόμματη, πλέον, πίσω πόρτα προσδίδουν μία πιο μοντέρνα και δυναμική εμφάνιση. Επιπλέον, δύο ηλιοροφές επιτρέπουν την διάχυση του φυσικού φωτός στο εσωτερικό του Discovery.

 

 

Land Rover Discovery 2017

 

 

Το ευρύχωρο εσωτερικό του έχει κατασκευαστεί από υψηλής ποιότητας υλικά ενώ αυτό που τραβά την προσοχή, είναι μία οθόνη αφής 10 ιντσών η οποία δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό για έλεγχο όλων των λειτουργιών του αυτοκινήτου.

 

Έμφαση έχει δοθεί στην εξοικονόμηση χώρου, με αποτέλεσμα το Discovery να διαθέτει 65% περισσότερο χώρο αποθήκευσης για τους μπροστινούς επιβάτες, επίσης 4 πρίζες 12V και 9 θύρες USB είναι στη διάθεση των επιβατών (αναλόγως έκδοσης), ενώ και οι τρεις σειρές καθισμάτων διαθέτουν θερμαινόμενα καθίσματα.

 

 

Land Rover Discovery 2017

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα καθίσματα μπορούν να αναδιπλωθούν είτε από ένα διακόπτη στο χώρο αποσκευών, είτε μέσω της οθόνης αφής ακόμα και με τη χρήση smartphone εξ αποστάσεως. Το Discovery διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 1.137 lt με αναδιπλωμένη την τρίτη σειρά καθισμάτων, 2.406 lt με αναδιπλωμένη την δεύτερη σειρά καθισμάτων, ενώ στην επταθέσια διαμόρφωση ο αποθηκευτικός χώρος είναι 258 lt.

 

Η επιβίβαση και αποβίβαση γίνεται ευκολότερη χάρη σε ένα σύστημα που χαμηλώνει το αμάξωμα έως 4 εκ. κατά το άνοιγμα κάποιας πόρτας ή όταν κάποιος επιβάτης βγάλει την ζώνη ασφαλείας. Επίσης ένα ειδικό βραχιόλι δίνει την δυνατότητα στον οδηγό να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει το όχημα χωρίς την χρήση κλειδιού, απλώς πλησιάζοντας το σήμα Discovery στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

 

Πηγαίνοντας στους μηχανολογικούς τομείς, το αυτοκίνητο είναι αποκάλυψη, ιδιαίτερα στην δίαιτα που έχει υποστεί το αμάξωμα, που πλέον είναι μονοκώκ από αλουμίνιο σε ποσοστό 85% με αποτέλεσμα το όχημα να είναι 480 κιλά ελαφρύτερο σε σχέση με πριν ξεκινώντας από τα 2115 κιλά, το οποίο είναι πραγματικό επίτευγμα.

 

Η ανάρτηση του αυτοκινήτου είναι πνευματική ενώ η αρχιτεκτονική της είναι διπλά ψαλίδια και ένας άξονας 4 συνδέσμων πίσω με έναν ακόμα εσώτερο σύνδεσμο προσδίδοντας στο αυτοκίνητο εξαιρετική άνεση και κράτημα αλλά ταυτόχρονα και ιδιαίτερες εκτός δρόμου δυνατότητες.

 

Σε ότι αφορά την μετάδοση, που είναι κρίσιμο σημείο σε κάθε αυτοκίνητο του είδους, εδώ υπάρχουν και κοντές σχέσεις για δύσκολες περιπτώσεις off-road ενώ το σύστημα της τετρακίνησης ελέγχεται ηλεκτρονικά και προσαρμόζεται αναλόγως των συνθηκών και του εδάφους.

 

 

Land Rover Discovery 2017

 

 

Το δε κιβώτιο ταχυτήτων, αυτό είναι ένα 8άρι αυτόματο με μετατροπέα ροπής και δυνατότητα αλλαγής σχέσεων από το τιμόνι, το οποίο συνεργάζεται με όλους τους κινητήρες του νέου Land Rover Discovery. Μιλώντας για κινητήρες, αυτοί θα είναι τέσσερις, 2 βενζίνης και 2 diesel.

 

Ο βασικός κινητήρας βενζίνης 2.0 lt παρέχει οικονομία καυσίμου και περιορισμένες εκπομπές CO2 ενώ ο βασικός πετρελαιοκινητήρας 2.0 lt αποδίδει 240 άλογα και 500 Nm ροπή με την βοήθεια 2 turbo.

 

Η επιτάχυνση του από τα 0 στα 100 χιλιόμετρα επιτυγχάνεται σε 8,3΄΄ ενώ οι εκπομπές ρύπων CO2 είναι 171 g/km. Ο 3.0 lt V6 diesel Td6 απόδοσης 258 ίππων αγγίζει τα 0-100 σε 8.1΄΄ ενώ με 600 Nm ροπή, οι ενδιάμεσες επιταχύνσεις αναμένονται να είναι άμεσες με τις εκπομπές ρύπων CO2 για την περίσταση να κυμαίνονται από 189-203 g/km.

 

Τέλος ο 3.0 lt V6 βενζινοκινητήρας αποδίδει 340 άλογα, με ροπή 450 Nm και επιτρέπει στο όχημα να «πιάνει» τα 0-100 σε 7,1΄΄. Οι εκπομπές CO2 σε αυτήν την περίπτωση είναι 254 g/km και η κατανάλωση καυσίμου 10,9 l / 100 km.   

Developed by Yannis Foufoulas