allAutos
Αρχική > Άρθρα > Audi RS3 Sedan
Αρχική Άρθρα Επικοινωνία Find us on Facebook


H Audi παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού το απολύτως κορυφαίο της sedan με εγκάρσια τοποθέτηση κινητήρα. Το RS3 όπως είναι η ονομασία του, διαθέτει έναν πανίσχυρο κινητήρα 2.5 lt με turbo φυσικά ο οποίος αποδίδει 400 ίππους μέγιστη ισχύ και μέγιστη ροπή 480 Nm με επίπεδο διάγραμμα από τις 1700-5850 rpm.

 

 

Audi RS3 Sedan

 

 

Η ισχύς του κινητήρα καθώς και η ελκτική πρόσφυση που προκύπτει από την τετρακίνηση με συμπλέκτη 5ης γενιάς που διαθέτει το αυτοκίνητο, του επιτρέπουν να έχει επιδόσεις ξεκάθαρα υπεραυτοκινήτου με το 0-100 να είναι υπόθεση 4.1’’ και η τελική ταχύτητα να είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h με την Audi ωστόσο, να διαθέτει την δυνατότητα στον αγοραστή αν το επιθυμεί την κατά προαίρεση υπέρβαση της τελικής ταχύτητας ώστε αυτή να φτάνει τα 280 km/h.

 

O 2.5 lt κινητήρας είναι ελαφρύτερος συνολικά 26 κιλά από τον προηγούμενο 2.5 lt TFSI μέσω εκτεταμένης χρήσης αλουμινίου, κάτι που θα έχει ευεργετική επίδραση και στο κράτημα αφού το βάρος στον εμπρόσθιο άξονα μειώνεται και έτσι βελτιώνεται η κατανομή των μαζών με τελικό αποτέλεσμα την μείωση της υποστροφής.

 

 

Audi RS3 Sedan

 

 

Σε ότι αφορά την ανάρτηση, αυτή είναι χαμηλωμένη κατά 25 mm και φυσικά είναι πιο σφιχτή προκειμένου το όχημα να διαχειριστεί επαρκώς την τεράστια ισχύ, ενώ αρχιτεκτονικά ακολουθείται η πεπατημένη με γόνατα MacPherson με ψαλίδια για την κατώτερη άρθρωση του τροχών εμπρός και έναν άξονα με έναν διαμήκη υστερούντα βραχίονα και τρεις εγκάρσιους συνδέσμους πίσω.

 

Το σύστημα πέδησης είναι ασυνήθιστα υψηλών προδιαγραφών για ένα μικρομεσαίο sedan, με τον εμπρόσθιο άξονα να διαθέτει δίσκους διαμέτρου 370 mm με σιαγόνες 8 εμβόλων και πίσω δίσκους διαμέτρου 310 mm. Κατά προαίρεση μπορούν να διατεθούν και κεραμικά φρένα σε συνδυασμό με ίνες άνθρακα για τον εμπρόσθιο άξονα τα οποία εγγυώνται απίστευτες δυνατότητες πέδησης χωρίς κόπωση.

 

 

Audi RS3 Sedan

 

 

Η μετάδοση του αυτοκινήτου όπως προαναφέρθηκε, περιλαμβάνει έναν πολύδισκο συμπλέκτη 5ης γενιάς στον οποίο είναι ενσωματωμένο και η τελική σχέση διαφορικού για τον πίσω άξονα ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι διπλού συμπλέκτη ημιαυτόματο S tronic υγρού τύπου, 7 σχέσεων.

 

Εξωτερικά το αυτοκίνητο, διαθέτει μια διακριτική αεροτομή μη μετακινούμενη στο πίσω μέρος καθώς και διαχύτη για λόγους βελτίωσης της αεροδυναμικής, ενώ προαιρετικά διατίθενται και προβολείς matrix LED για τα εμπρόσθια φώτα, τα οποία μεταβάλλουν την φωτεινότητα και την γεωμετρία τους αναλόγως των συνθηκών.

 

Το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι ένα μείγμα υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας με τον οδηγό να έχει την δυνατότητα να επιλέξει αν το επιθυμεί τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων Audi Virtual Cockpit ο οποίος είναι επί της ουσίας μια οθόνη 12.3 ιντσών η οποία «οδηγείται» από μια κάρτα γραφικών της NVidia και διαθέτει πλήθος πληροφοριών και ενδείξεων.

 

Τέλος το υπεραυτοκίνητο της Audi, θα είναι διαθέσιμο από το επόμενο έτος.

Developed by Yannis Foufoulas